Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Συνδικαλιστική απόλυση στη Mellon Technologies

Η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφισσας Α. Κ.
από την εργοδοσία της Mellon Technologies ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΗ 8.30πμ
έξω από τη Mellon Technologies (Πειραιώς 74 Α)

      Την Παρασκευή 3 Μάρτη η εργοδοσία της  Mellon Technologies, (εταιρία παροχής προσωπικού) απέλυσε, τη συναδέλφισσας Α.Κ,  στέλνοντας δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της μια που είχε αναρρωτική άδεια,  καταστρατηγώντας κάθε ίχνος εργατικής νομοθεσίας που έχει απομείνει.       Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να ξηλώσει την προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης στην Mellon Technologies, προσπάθεια στη οποία η συναδέλφισσα συμμετείχε όλους τους προηγούμενους μήνες.
      Η συναδέλφισσα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου που κατέθεσε το καταστατικό του στο πρωτοδικείο και εγκρίθηκε, έτσι ώστε  να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κοντράρουν τις απολύσεις και συμμετείχε στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή.
      Όλους  τους προηγούμενους μήνες, η διοίκηση της  Mellon Technologies με στοχευμένες απολύσεις ιδρυτικών μελών του σωματείου, πιέσεις και εκφοβισμούς κατάφερε να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκλογών μέσα σε έξη μήνες (όπως προβλέπει ο νόμος) και έτσι το σωματείο αποψιλωμένο έπαψε στα τέλη του Δεκέμβρη να υπάρχει.
      Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, μαζί με την συναδέλφισσα Α.Κ συνέχισαν την προσπάθεια για να στήσουν νέο σωματείο στο χώρο δουλειάς. Αυτό για την Mellon Technologies ήταν επικίνδυνο, μια που «ξόδεψε» πολύ σκέψη, ενέργεια και χρήματα για να σταματήσουν το πρώτο σωματείο, και γι’ αυτό προσπάθησαν να σταματήσουν τη συναδέλφισσα Α.Κ.
      Εδώ και καιρό, η εταιρεία δεν έδινε ουσιαστική εργασία στην συνάδελφο με την αιτιολογία ότι δεν είχε απολυτήριο λυκείου. Δικαιολογία που δεν είναι πειστική, μιας και η συγκεκριμένη εργαζόμενη πριν απορροφηθεί, μαζί με άλλους συναδέλφους της στη  Mellon Technologies και μετά και από διεκδικήσεις, είχε ήδη δουλέψει σε πολλές θέσεις χωρίς ποτέ να της ζητηθεί απολυτήριο λυκείου, ακόμα και σε ταμείο τράπεζας. Ούτε τους απασχόλησε ότι έτσι και αλλιώς η συναδέλφισσα πηγαίνει σε νυχτερινό λύκειο και σε δύο μήνες παίρνει το απολυτήριο της. Γι’ αυτόν τον λόγο ( το ότι δεν της έδιναν δουλειά) η συναδέλφισσα έκανε καταγγελία  στην επιθεώρηση εργασίας λίγες μέρες πριν απολυθεί.
      Αλλά η προσπάθεια από την εργοδοσία για να την διώξουν συνεχίστηκε. Πριν λίγο καιρό, ο προϊστάμενος της, την κάλεσε για να τις προτείνει να πάρει από τώρα τους μισθούς που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας της στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και την αποζημίωσή της και να απολυθεί “οικειοθελώς”, παραιτούμενη βέβαια και από το σωματείο.
      Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια συνδικαλιστική δίωξη που στόχο έχει να εμποδίσει να στεριώσει ο συνδικαλισμός στο κάτεργο της Mellon Technologies, να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να «κάτσουν ήσυχοι».
      Η εργοδοσία θα πρέπει να μάθει ότι η μετενέργεια της συνδικαλιστική ασυλίας των μελών της προσωρινής διοικούσας διαρκεί για ένα χρόνο μετά τη λήξη της θητείας τους, και να υπολογίσει ότι την ημέρα που έστελνε το δικαστικό επιμελητή με την απόλυση της συναδέλφου, το κλαδικό σωματείο με επιστολή του στην εταιρία όριζε τη συνάδελφο εκπρόσωπο του κλαδικού σωματείου στον χώρο δουλειάς.
      Η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων που στέκονται απέναντι στον εργοδότη και παλεύουν ενάντια στις συνεχόμενες απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελούν βραχνά για την εργοδοσία της Mellon Technologies και για αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν μαζί τους.
Δεν θα τους αφήσουμε. Η συναδέλφισσα δεν είναι μόνη της.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας. Να μπει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία. Να σταματήσουμε τις απολύσεις στις οποίες συστηματικά προχωράει η Mellon Technologies, αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και συνεχίζει να υπηρετεί απαρέγκλιτα και η σημερινή.